اشتراک گذاری

نحوه عیب یابی و تعمیر تاچ پد لپ تاپ

زمانی که مشکلی در تاچ پد لپ تاپ ایجاد می شود، اولین و مهم ترین قدم برای رفع این مشکل عیب یابی تخصصی و تعمیر تاچ پد لپ تاپ در یک مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ است. در صورت از کار افتادن قابلیت تاچ پد در لپ تاپ، کاربران به اجبار تنها می توانند با موس کار های خود را انجام دهند و این مورد می تواند بسیار دردسر ساز شود. این بخش از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است و برای تعمیرات آن باید حتما تعمیرکار مربوطه مهارت و دقت لازم را داشته باشد.

علاوه بر این داشتن ابزار ها و دستگاه های تخصصی لازم برای تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ اهمیت زیادی دارد. مرکز سخت افزار ایران، به عنوان یک مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ می تواند انواع سرویس های نرم افزاری و تعمیرات سخت افزاری با کیفیت و تضمین شده مانند تعمیر مادربرد لپ تاپ را به کاربران ارائه دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا با بررسی دلایل خراب شدن و از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ، نکات مهم در عیب یابی تخصصی و تعمیر تاچ پد لپ تاپ را مورد بررسی قرار دهیم.

تعمیر تاچ پد لپ تاپ

دلایل خرابی تاچ پد لپ تاپ

به صورت کلی خرابی تاچ پد به این صورت است که یا موقتا و در برخی مواقع کار نمی کند یا ضعیف کار می کند، یا این که کلا از کار می افتد و هیچ واکنشی به لمس انگشت کاربران نشان نمی دهد. دلایل خرابی تاچ پد می تواند همه مربوط به یک سری خرابی های نرم افزاری باشد و هم این که خرابی و مشکلات سخت افزاری را می توان دلیل خرابی و از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ در نظر گرفت. برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ این که مشکل نرم افزاری است یا سخت افزاری اهمیت بسیار زیادی دارد.

نحوه عیب یابی تاچ پد لپ تاپ

راه حل های موجود برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ بر اساس نرم افزاری بودن مشکل تاچ پد یا سخت افزاری بودن آن است. برای عیب یابی تاچ پد لپ تاپ ابتدا مشکلات نرم افزاری را در نظر می گیرند و یک سری تنظیمات و راه کار های نرم افزاری را انجام می دهند. اگر با هر یک از این روش ها مشکل تاچ پد برطرف نشود، معمولا برای تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ تعمیرات سخت افزاری مورد نیاز را در نظر می گیرند. در نتیجه در ادامه ابتدا روش ها و راه حل های تعمیرات نرم افزاری را بررسی می کنیم و در ادامه در صورت ادامه دار بودن مشکل تاچ پد لپ تاپ، تعمیرات سخت افزاری مورد نیاز را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: ریست فکتوری لپ تاپ

تعمیر تاچ پد لپ تاپ با ریستارت کردن دستگاه

اولین روش برای رفع مشکل و تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ، ریستارت کردن سیستم است. گاهی به دلیل باگ های نرم افزاری و هنگ کردن سیستم عامل، تاچ پد از کار افتاده و عمل نمی کند. معمولا در صورت هنگ کردن سیستم سایر دکمه های کیبورد هم کار نمی کنند و در این حالت سیستم به دلیل هنگ کردن نسبت به بخش های سخت افزاری واکنشی نشان نمی دهد. بهترین روش برای رفع هنگی سیستم، یک بار خاموش و روشن کردن یا ریستارت کردن آن است. معمولا با انجام این کار مشکل برطرف شده و دیگر نیازی به تعمیر تاچ پد لپ تاپ به صورت تخصصی تر نیست.

اعمال تنظیمات مجدد تاچ پد لپ تاپ

در راه کار بعدی برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ باید به بخش تنظیمات آن در ویندوز دسترسی پیدا کرد. با وارد شدن به تنظیمات سیستم و جست و جوی عبارت change mouse settings، می توان به تنظیمات موس و تاچ پد لپ تاپ دسترسی پیدا کرد. در صفحه ای که برای شما باز می شود به دنبال عبارت Devices بگردید. مقابل این عبارت باید نام تاچ پد نوشته شده باشد. در غیر این صورت باید تاچ پد را انتخاب کرد. به این ترتیب مجددا تنظیمات تاچ پد انجام شده و در لپ تاپ فعال خواهد شد. در روش دیگری هم توصیه می شود یک بار تاچ پد را غیر فعال کرده و مجددا فعال کنید. با این حال اما اگر مشکلات تاچ پد ادامه دار بود و باز هم در این قسمت نام تاچ پد را مشاهده نکردید، شاید برای رفع مشکل و تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ به اقدامات تخصصی تری نیاز داشته باشید.

تعمیر تاچ پد لپ تاپ

به روز رسانی و نصب مجدد درایور تاچ پد لپ تاپ

در روش دیگری که برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ توصیه می شود، باید درایور مربوط به تاچ پد را به روز رسانی کرد یا در صورت نصب نادرست آن، یک بار دیگر مجدد درایور را نصب و راه اندازی کرد. از بخش Device Manager می توانید برای بررسی مشکل تاچ پد و بررسی مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری موجود کمک بگیرید. در این جا باید گزینه  Mice and other pointing devices را انتخاب کرده و روی آن دو بار کلیک کنید. در این جا با انتخاب تاچ پد لپ تاپ وارد بخش درایور شده و درایور را به روز رسانی کنید. در صورت نیاز به نصب مجدد نیز می توانید با استفاده از سی دی درایور لپ تاپ، درایور تاچ پد را مجدد نصب و راه اندازی کنید.

تعمیر تاچ پد لپ تاپ با استفاده از تنظیمات بایوس

راه کار بعدی برای تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ، استفاده از تنظیمات بایوس لپ تاپ است. برای این منظور باید وارد تنظیمات بایوس شده و از فعال بودن تاچ پد در این بخش اطمینان پیدا کنید. اگر در این قسمت تاچ پد فعال نبود، یک بار لپ تاپ را خاموش و روشن کنید و بر اساس مدل لپ تاپ و کلید های میانبر مربوط به آن برای ورود به تنظیمات بایوس، وارد این بخش شوید. حال در این جا وارد تنظیمات قطعات سخت افزاری لپ تاپ شده و تاچ پد را فعال کنید. به این ترتیب معمولا تعمیر تاچ پد لپ تاپ با موفقیت انجام شده و مشکل آن برطرف می شود.

به روز رسانی و نصب مجدد سیستم عامل

آخرین رویکرد تعمیرات نرم افزاری برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ، استفاده از یک نسخه جدید و به روز شده سیستم عامل است. خصوصا این که یک سری باگ های موجود در سیستم عامل و خرابی فایل های سیستمی می تواند دلیل مهمی برای کار نکردن تاچ پد باشد. با ری استور کردن سیستم عامل به حالت قبلی که هنوز تاچ پد کار می کرد یا نصب مجدد و به روز رسانی آن می توان مشکل را برطرف کرد. معمولا این کار می تواند در بسیاری از موارد مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ را برطرف کند.

تعمیرات سخت افزاری برای رفع مشکل تاچ پد لپ تاپ

در نهایت اگر تمام روش های بالا نتواند مشکل تاچ پد را برطرف کند و همچنان این قابلیت در سیستم غیر فعال باشد، برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ به تعمیرات سخت افزاری تخصصی نیاز است. در صورت استهلاک زیاد ممکن است قطعه سخت افزاری تاچ پد از کار افتاده باشد و در نتیجه به تعمیر یا حتی تعویض این قطعه نیاز باشد. تعمیرکار با بررسی میزان آسیب سخت افزاری وارد شده به تاچ پد لپ تاپ، تعمیر پذیر بودن یا نبودن آن را بررسی می کند و در صورت امکان کار تعمیر تاچ پد لپ تاپ را انجام می دهد. در نهایت اما اگر تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ امکان پذیر نباشد و این قطعه کامل از کار افتاده باشد، به ناچار باید آن را تعویض کرد. استفاده از قطعات اصلی و سازگار با لپ تاپ و نصب درست و دقیق تاچ پد در این پروسه اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

2.9/5 (17 امتیاز)