فراموش کردن رمز ویندوز، برابر است با عدم دسترسی به اطلاعات سیستم؛ بنابراین باید راهکارهایی را برای رمزگشایی لپ تاپ یا کامپیوتر در چنین شرایطی بشناسید. همه ما ممکن است به دلایل مختلف، پسورد رایانه خود را فراموش کنیم. در این صورت نیاز به اجرای ترفندهایی است که رمز را بازیابی کرده و یا قابلیت تنظیم رمز جدید را به ما بدهند. علاوه بر این باید بدانید که با انجام دادن یا ندادن چه کارهایی می توانید شانس بازیابی رمز را افزایش دهید.
در ادامه به شما می گوییم که در صورت فراموش کردن رمز ویندوز، چطور عمل کنید و روش های شکستن قفل را نیز به شما آموزش می دهیم. اگر با این مشکل مواجه شده و نیاز به دریافت راهنمایی یا خدمات تخصصی تر داشتید، تیم تعمیر لپ تاپ در مرکز سخت افزار ایران، مشاوره های لازم را به شما ارائه می دهند.
راهکارهای رفع مشکل فراموش کردن رمز ویندوز
اگر رمز عبور ویندوز را فراموش کرده اید، پیش از هرگونه اقدامی مطمئن شوید که کلید Caps Lock روشن نیست. ممکن است رمز عبور را درست تایپ کرده باشید، اما حروف بزرگ و کوچک با هم عوض شده باشند. از آنجایی که گذرواژهها به حروف کوچک و بزرگ حساس هستند، شناسایی نمی شوند.
در صورت فراموش کردن رمز ویندوز در لپ تاپ، کلید Num Lock را چک کرده و مطمئن شوید که فعال نیست. چون این کلید، موجب تایپ شدن اعداد به جای حروف می شود. اگر همچنان مشکل حل نشد، روش هایی را که در ادامه آموزش می دهیم اجرا کنید.
روش های بازیابی رمز عبور ویندوز
استفاده از دیسک بازیابی
در صورت فراموش کردن رمز ویندوز، می توانید به روش رسمی و پیشنهادی مایکروسافت، یعنی استفاده دیسک بازیابی عمل کنید. البته برای اجرای این روش، باید از قبل یک دیسک بازیابی از پسورد ویندوز خود گرفته باشید. در این صورت کافی است دیسک ریکاوری را در دستگاه قرار داده و با چند کلیک ساده و تایپ کلمه recovery پسورد را بازیابی کنید.
log in شدن از حسابهای کاربری دیگر
فراموش کردن رمز ویندوز، راهکار دیگری هم دارد؛ لاگین شدن از دیگر اکانت ها. در این روش باید از طریق حساب یک کاربر دیگر و یا هر راهی به صفحه پنجره ویندوز 10 دسترسی پیدا کنید. به این ترتیب به خط فرمان command prompt دسترسی پیدا کرده و می توانید مشکل فراموشی رمز را حل کنید.
برای دسترسی به این خط فرمان کافی است دو دکمه x و دکمه ویندوز (X + دکمه پنجره) را هم زمان فشار دهید و بعد از کلیک کردن روی پنجره QUICK ACCESS گزینهٔ COMMAND PROMPT (ADMIN) را انتخاب کنید. سپس عبارت NET USER ACCOUNT_NAME NEW_PASSWORD را تایپ کنید تا امکان تنظیم کردن رمز عبور و حتی نام کاربری جدید و جایگزین کردن آنها با نمونه های قدیمی فراهم شود.
بازیابی پسورد ویندوز با استفاده از PC UNLOCKER
هنگام فراموش کردن رمز ویندوز و برای بازیابی پسورد، می توانید از PC UNLOCKER استفاده کنید. این ابزار توسط Top Password Software Inc طراحی شده است و می تواند برای بازنشانی رمز عبور ویندوز مورد استفاده قرار بگیرد. این ابزار یک فایل تصویری قابل اجرا است و می توانید آن را روی یک فلش یا لوح فشرده (CD یا DVD) بریزید تا بعد از راه اندازی سیستم آن را (فلش یا لوح فشرده) وصل کنید.
اگر رایانه شما این برنامه را بوت نکرد، وارد تنظیمات BIOS شده و اولویت بوت را روی قرار دهید. برای بازیابی پسورد ویندوز رایانه را مجدداً راه اندازی کنید تا صفحه جدید نمایش داده شود. سپس یک حالت بازیابی را انتخاب کرده و فایل رجیستری را انتخاب کنید. پس از انتخاب اکانت مورد نظر، گزینه ریست پسورد را بزنید. در نهایت یک رمز عبور جدید تنظیم کرده و پس از کلیک بر روی Reset Password، رمز عبور جدید مورد نظر را وارد کنید. پس از ریست کردن سیستم، می توانید از رمز جدید استفاده کنید.
بازیابی رمز عبور ویندوز به صورت آنلاین
فراموش کردن رمز ویندوز در ویندوز 8، کمی متفاوت است. در این نسخه می توانید از روش آنلاین برای بازیابی رمز عبور استفاده کنید. در این روش نیاز به یک کامپیوتر دیگر دارید که از طریق آن وارد وب سایت مایکروسافت شوید. در قسمت WINDOWS LIVE PASSWORD REST PAGE، ریکاوری پسورد ویندوز خود را به صورت آنلاین انجام دهید.
توجه کنید که شما نیاز دارید از ایمیل یا شماره موبایلی که در زمان ایجاد حساب کاربری مایکرو سافت از آن استفاده کردید، استفاده کنید. چنانچه به این اطلاعات دسترسی ندارید، باید روش های دیگر را اجرا کنید.
بازیابی پسورد ویندوز بدون نرم افزار
با فراموش کردن رمز ویندوز، حتما نباید از نرم افزارهای جانبی استفاده کنید. یک روش جالب برای بازیابی رمز فراموش شده ویندوز وجود دارد که به نوعی هک کردن ویندوز محسوب می شود. در این روش باید ضمن دسترسی به administrator پسورد آن را تغییر دهید.
وارد بایوس شده و تنظیمات را روی حالت دی وی دی یا فلش قرار دهید. سپس سی دی ویندوز 10 یا یک فلش bootable را به سیستم وصل کنید. وقتی صفحه نصب ویندوز ظاهر شد، گزینه repair your computer را انتخاب کرده و در صفحه بعدی command prompt را برگزینید. در گام بعدی، دستورهای زیر را وارد کنید:
Copy c:\windows\system\32\sethc.exe
Copy c:\windows\system \32\cmd.exe c:\windows\system\32\cmd.exe
سپس دستور reboot را تایپ کرده و ضمن ریستارت کردن سیستم، فلش جدا کنید. بعد از نمایش صفحه log in ، پنج بار دکمه شیفت را بزنید تا وارد صفحه CMD شوید. بعد از اتمام کار و لاگین شدن با یوزر، یکبار دیگر با دی وی دی ویندوز ۱۰ آن را بوت کنید.