برای ارزیابی میزان کارکرد لپ تاپ ، می توان از چند روش مختلف استفاده کرد . از جمله این روش ها می توان به بررسی تاریخ خرید و فعالیت های انجام شده با لپ تاپ، بررسی وضعیت فیزیکی و عملکرد دستگاه ، میزان استفاده از باتری و دمای دستگاه اشاره کرد. این اطلاعات می تواند به ما کمک کند تا بفهمیم که چقدر لپ تاپ کار کرده و آیا نیاز به تعمیر یا تعویض دارد یا خیر.
تشخیص میزان کارکرد لپ تاپ در ویندوز 8 و 10
با توجه به اینکه ویندوز 8 و 10 دو نسخه از سیستم عامل های پر کاربرد و پر طرفدار شرکت مایکروسافت هستند ، بررسی میزان استفاده از لپ تاپ ها در این دو سیستم عامل میتواند به ما کمک کند تا الگو های استفاده و نیاز های کاربران را بهتر درک کنیم.
هرگاه لپتاپ خود را روشن میکنید، فعالیت هایی توسط قطعات داخلی چون هارد و پردازنده دستگاه انجام می شود تا زمانی که دستگاه را خاموش کنید . علاوه بر این ، یک تایمر نیز برای شما فعال می شود که نشان می دهد چه مدت از زمان روشن بودن دستگاه گذشته است تا بتوانید مدت زمان مصرف دستگاه را بررسی کنید . این ویژگی بیشتر برای افرادی مناسب است که تمایل دارند بفهمند چه مدتی دستگاه آن ها روشن بوده است .
روش اندازه گیری میزان کارکرد لپتاپ با Task Manager
برای دسترسی به پنجره Task Manager در ویندوز 8 و 10 می توانید از سه روش زیر استفاده کنید :
- فشردن کلیدهای Ctrl + Shift + Esc به صورت همزمان تا پنجره Task Manager باز شود .
- فشردن کلید های Ctrl + Alt + Delete و سپس کلیک بر روی گزینه Task Manager .
- در قسمت جستجوی Start ، کلمه Task Manager را جستجو کرده و سپس بر روی آن کلیک کنید تا پنجره Task Manager باز شود .
در صورت انتخاب گزینه Performance در نمایه بالا ، پنجره ی زیر برای شما باز خواهد شد . اگر گزینه CPU را انتخاب کنید ، می توانید در قسمت Up time زمانی که لپتاپ روشن بوده را مشاهده کنید . به عنوان مثال ، اگر Up time به صورت 1:15:24 نمایش داده شود ، این به این معناست که لپتاپ برای 1 ساعت و 15 دقیقه و 24 ثانیه روشن بوده است .
تشخیص میزان کارکرد مک بوک
برای بررسی میزان کارکرد لپتاپ در دستگاه های مک بوک ، ابتدا باید به قسمت بالای سمت چپ صفحه نمایش رفته و بر روی آیکون شناخته شده Apple کلیک کنید . سپس باید بر روی گزینه About this mac کلیک کنید تا یک پنجره جدید برای شما باز شود . در این پنجره ، شما می توانید اطلاعاتی از جمله تاریخ ساخت دستگاه ، مشخصات کارت گرافیک ، حافظه RAM و سایر اطلاعات مربوط به لپتاپ خود را مشاهده کنید .
با انتخاب آیکون System report و پس از آن ، انتخاب گزینه Software ، یک پنجره مشابه به تصویر زیر برای شما باز می شود . در این برگه ، زمانی که در قسمت Time since boot نمایش داده می شود ، نشان دهنده مدت زمانی است که از زمان روشن شدن دستگاه گذشته است . به عنوان مثال ، در تصویر ، مدت زمان 7 دقیقه از زمان روشن بودن دستگاه نشان داده شده است .
پیشنهاد سایت: تشخیص نسخه ویندوز لپ تاپ
میزان کارکرد لپ تاپ از زمان روشن شدن دستگاه
1. مدت زمان روشن بودن لپ تاپ
با تحلیل زمانی که لپ تاپ روشن بوده و فعالیت هایی که در این مدت انجام شده است ، می توان به نتیجه گیری های مهمی درباره میزان استفاده و کارکرد دستگاه دست یافت . این اطلاعات می تواند به ما کمک کند تا بهبودی های لازم را در عملکرد و استفاده از لپ تاپ اعمال کنیم .
برای انجام این کار ، باید از طریق Command Prompt اقدام کنید . برای این منظور ، عبارت systeminfo.exe را در قسمت جستجوی start سرچ کرده و پس از تایپ کردن آن ، Enter را فشار دهید تا یک صفحه نمایش مشابه شکل زیر برای شما باز شود .
2. تاریخ راه اندازی لپ تاپ
با این روش ، می توان اطلاعات زیادی را درباره لپ تاپ به دست آورد . از جمله اطلاعات مهم ، تاریخ راه اندازی لپتاپ است که در قسمت Bios Version قابل مشاهده است . به عنوان مثال ، اگر تاریخ 26 ژانویه سال 2015 نمایش داده شود ، این نشاندهنده زمانی است که لپتاپ شروع به کار کرده است . این تاریخ نشاندهنده زمانی است که ویندوز نصب شده و لپتاپ به طور کامل راه اندازی شده است . از این روش می توان برای بررسی فعالیت های قبلی لپتاپ نیز استفاده کرد .
3. تاریخ ساخت لپ تاپ
برای تعیین تاریخ ساخت لپتاپ ، می توانید به برچسب موجود در قسمت پشتی بدنه دستگاه مراجعه کنید . این بارکد یا شماره سریال که بر روی برچسب قرار دارد ، می تواند به شما کمک کند تا تاریخ دقیق ساخت لپتاپ را مشخص کنید . همچنین با استفاده از این شماره سریال و ارتباط با شرکت سازنده ، می توانید از اورجینال بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید .
این مقاله را از دست ندهید: تست سلامت باتری لپ تاپ
4. استفاده از هارد لپ تاپ برای تشخیص میزان کارکرد لپ تاپ
با تمامی تفسیر های مختلف ، هنوز هم نمی توانیم به دقت میزان کارکرد لپتاپ را تشخیص دهیم . ویندوز به تنهایی قادر به ارائه این اطلاعات نیست ، اما اگر هارد لپتاپ تعویض نشده باشد ، با استفاده از نرم افزار های مناسب می توان به این موضوع پی برد .
5. استفاده از نرم افزار Crystal Disk Info
نرم افزار Crystal Disk Info به ما این امکان را می دهد که اطلاعات دقیقی از هارد دیسک های متصل به لپتاپ را دریافت کنیم ، از جمله مدل ، شماره سریال ، رابط ها و مدت زمان اتصال . این اطلاعات می تواند به ما کمک کند تا میزان کارکرد و استفاده از لپتاپ را بررسی کنیم ، زیرا هارد دیسک از لحظه ی روشن شدن ویندوز در دستگاه فعال است و مدت زمان اتصال آن به لپتاپ می تواند نشانگری برای میزان کارکرد لپتاپ باشد .
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: مقایسه نوت بوک و لپ تاپ
6. استفاده از نرم افزار PC Usage Viewer
همچنین نرم افزار PC Usage Viewer به شما امکان می دهد تمامی روز هایی که لپتاپ پس از اکتیو شدن ویندوز روشن بوده یا خاموش شده را بررسی کنید . این نرم افزار همچنین به شما این امکان را می دهد که بفهمید آیا کسی به غیر از شما از دستگاه استفاده کرده یا خیر .
با نصب این اپلیکیشن ، علاوه بر تشخیص میزان استفاده از لپتاپ ، می توانید به طور جزئی وضعیت روشن یا خاموش بودن دستگاه خود را در هر زمان دلخواهی که انتخاب کنید مشاهده کنید . این اپلیکیشن به شما امکان می دهد بفهمید که از زمان روشن شدن لپتاپ ، به چه میزانی در طول روز از آن استفاده شده است . پس از نصب اپلیکیشن ، کافی است آن را اجرا کنید تا اطلاعات مربوطه بر روی صفحه نمایش دستگاه شما نمایش داده شود .
7. روش تشخیص میزان کارکرد لپ تاپ با cmd
با توجه به اطلاعاتی که از Command Prompt به دست آوردیم ، مشخص شد که هارد لپتاپ برای اولین بار در تاریخ 16 ژانویه 2015 مورد استفاده قرار گرفته است . اما تاریخ شروع به کار ویندوز ، 26 ژانویه بوده است ، که نشان می دهد از زمان نصب ویندوز بر روی دستگاه تا تاریخ راه اندازی آن، حدود 10 روز گذشته است .
این نرم افزار به شما امکان می دهد به راحتی میزان کارکرد لپتاپ را تشخیص دهید . با نوار های آبی که نشان دهنده زمان هایی است که دستگاه روشن بوده است و نوار های سفید که نشان دهنده خاموش بودن آن است ، می توانید به راحتی میزان استفاده از لپ تاپ را مشاهده کنید . همچنین شماره 1 در سمت چپ نشان دهنده شروع ماه جدید است و در کنار آن ماه مربوطه نیز درج شده است . اطلاعات روز های هفته نیز در سایر روز ها قابل مشاهده است .
هنگامی که به پایین ترین بخش این تصویر نگاه می کنیم ، در پایین سمت راست ، می بینیم که میزان کل ساعات روشن بودن دستگاه نمایش داده شده است . در این تصویر خاص ، این مقدار 2262 ساعت و 21 دقیقه است که نشان می دهد این لپتاپ به طور متوسط ، در هر روز ، 11 ساعت و 11 دقیقه از تاریخ 2015/16/1 روشن بوده است .