اشتراک گذاری

راهنمای خرید کارت گرافیک

خرید کارت گرافیک، بدون توجه به مشخصات این قطعه و برخی نکات تخصصی، ممکن است شما را متضرر کند! بنابراین اگر قصد ارتقا کارت گرافیک سیستم خود را دارید یا می خواهید یک سیستم گیمینگ، گرافیستی یا حتی معمولی را اسمبل کنید، راهنمای خرید کارت گرافیک را از دست ندهید. در این مطلب تلاش کرده ایم که ضمن ارائه معیارهایی، انتخاب واحد پردازش گرافیکی سیستم را برای شما راحت تر کنیم.

ما مشخصات مهم این قطعه و نکات کلیدی انتخاب آن را به زبانی ساده بررسی کرده ایم تا با توجه به بودجه و نوع کاربری که دارید، بهترین مدل را خریداری کرده و بیشترین کارایی را از آن دریافت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه هم می توانید به صورت 24 ساعته با کارشناسان نمایندگی تعمیر لپ تاپ در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.

راهنمای خرید کارت گرافیک

مهم ترین معیارهای خرید کارت گرافیک

خریدن یک کارت گرافیک گران قیمت یا آخرین مدل، لزوما کار درستی نیست! برای خرید این قطعه باید معیارهای مختلفی را مد نظر قرار دهید. واحد پردازش گرافیکی سیستم شما باید با دیگر مشخصات آن سازگاری داشته باشد. از طرفی باید کارت گرافیک را متناسب با نوع کاربری خود انتخاب کنید.

به عنوان مثال برای یک سیستم گیمینگ که قرار است بازی های جدید و سنگین را اجرا کند، خرید کارت گرافیک قوی، جدید و گران قیمت ضروری است. اما این کار برای سیستم های معمولی که کاربری روزمره دارند، منطقی و عاقلانه نیست. با این مقدمه، برخی از مهم ترین معیارهای انتخاب کارت گرافیک را معرفی و بررسی می کنیم.

  • کاربری

می توان گفت که مهم ترین معیار خرید کارت گرافیک، کاربری این قطعه است. برخی از مدل های این قطعه طوری طراحی شده اند که برای خروجی گرفتن از تصویر بسیار مناسب هستند. برخی مدل ها چند رسانه ای بوده و به شما این امکان را می دهند که محتواهای تصویری با کیفیت بالا را به راحتی و با جزئیات دقیق ببینید. کارت گرافیک های گیمینگ هم برای سیستم هایی مناسب هستند که صرفا جهت اجرای بازی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • وضوح تصویر

دومین معیار خرید کارت گرافیک، وضوح تصویر است. اگر وضوح تصویر کارت گرافیک سیستم شما پایین باشد، بازی ها به درستی اجرا نشده و جلوه های بصری خوبی را به شما ارائه نمی دهند. البته این نکته را هم باید مد نظر داشته باشید که وضوح تصویر بالا‌تر معمولاً بار پردازشی بیشتری را بر پردازنده گرافیکی وارد می‌ کند و هم زمان حافظه ویدئویی بیشتری هم لازم دارد. بنابراین هرچه وضوح تصاویر بیشتر باشد، نیاز به کارت گرافیک قوی تری دارید.

  • نرخ فریم دهی

نرخ فریم دهی، ویژگی مهم دیگری است که باید برای خرید کارت گرافیک مد نظر قرار دهید. اگر به این ویژگی توجه نکنید، بازی ها روان اجرا نشده و مشکلاتی دارند. با وجود اختلاف نظرها در این مورد، می توان گفت که زیر 30 فریم بر ثانیه، نرخ فریم دهی استانداردی برای کارت گرافیک محسوب نمی شود.

خرید انواع کارت گرافیک
  • اعمال فیلتر های نرم افزاری

اگر می خواهید کارت گرافیک گیمینگ بخرید، حتما به قدرت آن در اعمال فیلترهای گرافیکی مختلف توجه کنید. این ویژگی، لذت اجرای بازی ها را برای شما چند برابر می کند، کیفیت را افزایش می دهد و حتی حالت طبیعی تری به سایه پردازی ها، نور و جلوه های بصری می دهد. البته برای این که این ویژگی در بالاترین حالت قرار داشته باشد، باید کارت گرافیک قوی تری خریداری کنید.

برای نصب درایور کارت گرافیگ لپ تاپ این مطلب را بخوانید.

  • میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی

پنجمین معیار خرید کارت گرافیک، مربوط به میزان مصرف انرژی و البته توان گرمایی یا TDP این قطعه است. هرچه عدد TDP پایین تر باشد، یعنی کارت گرافیک مورد نظر انرژی کمتری مصرف کرده و خنک تر است. جالب است بدانید که نسل‌های جدید معمولاً نسبت به نسل ‌های پیشین، توان طراحی گرمایی کمتری دارند و از این رو پردازنده‌ های گرافیکی جدید، بهره وری بالاتری از انرژی دارند. این مدل ها به ندرت باعث افزایش دمای دستگاه شده و به همین دلیل، ضریب اطمینان سلامتی سیستم را نیز افزایش می دهند.

  • قدرت پردازشی

عامل تعیین کننده بسیار مهم دیگر در انتخاب و خرید کارت گرافیک، قدرت پردازشی است. طبیعتا هرچقدر قدرت این قطعه در پردازش تصاویر و بازی ها و … بیشتر باشید، تصاویر کیفیت و وضوح بهتری خواهند داشت. معمولا کارت گرافیک های گیمینگ بالاترین قدرت پردازشی را دارند و به همین دلیل، گران تر هستند.

آیا میدانید علائم سوختن کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

چهار × سه =