اشتراک گذاری

علائم سوختن کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

یکی از قطعات اصلی و مهم در لپ تاپ ها کارت گرافیک است که نقش مهمی در نمایش صحیح تصویر در لپ تاپ دارد. در صورت خرابی کارت گرافیک مشکلاتی در سیستم ایجاد می شود که می توان از آن ها به عنوان نشانه های خرابی و سوختن کارت گرافیک لپ تاپ استفاده کرد. علائم بروز مشکل و خرابی این قطعه اهمیت زیادی در ردیابی مشکل و یافتن راه کاری برای رفع به موقع آن دارد. برای بررسی سلامت کارت گرافیک و تشخیص مشکلات آن به صورت تخصصی تر هم از روش های مختلفی مانند تست سخت افزاری کارت گرافیک استفاده می شود تا در ادامه برای رفع مشکل و تعمیر کارت گرافیک یا حتی در صورت لزوم تعویض آن اقدامات تخصصی لازم ارائه شود. گاهی هم ممکن است مشکل از کارت گرافیک نباشد و دیگر قطعات مهم لپ تاپ مانند مادربرد یا پاور آن دچار مشکل شده باشد. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ است که می توان برای رفع تخصصی مشکلات از این مرکز کمک گرفت. در ادامه نشانه های سوختن کارت گرافیک لپ تاپ را بررسی خواهیم کرد.

علائم سوختن کارت گرافیک لپ تاپ

نشانه های خرابی کارت گرافیک لپ تاپ

زمانی که کارت گرافیک لپ تاپ دچار مشکل می شود، بعد از روشن شدن سیستم در حالی که تمام اتصالات برقرار است، هیچ تصویری روی نمایشگر، نمایش داده نمی شود. علاوه بر این یکی دیگر از نشانه های خرابی کارت گرافیک ظاهر شدن یک سری خطوط افقی و عمودی روی صفحه نمایش است. گاهی نیز نمایشگر بعد از بالا آمدن ویندوز خاموش می شود. یکی دیگر از نشانه ها زمانی است که بعد از روشن شدن و بالا آمدن سیستم یک صدای بوق شنیده می شود. بی کیفیتی تصویر، کاهش سرعت در انتقال تصویر و مواردی از این دست از دیگر نشانه های مشکل دار شدن کارت گرافیک در لپ تاپ اند. با این حال همیشه تمام این نشانه ها به کارت گرافیک و مشکلات آن مربوط نمی شود. گاهی ایراد از مادربرد یا ال سی دی لپ تاپ است. نکته دیگر این که الزاما تمام این نشانه ها مشخص کننده سوختن کارت گرافیک لپ تاپ نیست.

چگونه سوختن کارت گرافیک لپ تاپ را تشخیص دهیم؟

برای این که مشخص شود مشکل تصویر در لپ تاپ به خرابی کارت گرافیک آن مربوط می شود، باید سیستم و کارت گرافیک را تست کرد. یکی از این راه کار ها این است که از یک کارت گرافیک سالم روی سیستم استفاده کنید تا ببینید مشکلات تصویر مربوط به کارت گرافیک است یا مشکل چیز دیگری است. اگر با یک کارت گرافیک سالم باز هم تصویری نمایش داده نشد، قطعا سایر قطعات مرتبط دچار مشکل شده اند. قطع بودن سیم اتصال مانیتور به کارت گرافیک، کج شدن یا شکستن سوکت این کابل، خرابی چیپست انتقال تصویر در مادربرد و بروز مشکل در منبع تغذیه از دیگر دلایل مشکلات ایجاد شده در تصویر هستند. علاوه بر این می توان سوختن کارت گرافیک لپ تاپ را به صورت تخصصی تر هم بررسی کرد. این کار با ابزار های اختصاصی مانند ابزار تست عملکرد کارت گرافیک Furmark انجام می شود. این ابزار علاوه بر سوختگی، نیم سوز شدن و خرابی کارت گرافیک لپ تاپ را هم مشخص می کند.

نحوه تست تخصصی کارت گرافیک

برای این که سوختن کارت گرافیک لپ تاپ یا مشکلات آن به صورت دقیق و تخصصی مشخص شود، از ابزار های تست این قطعه استفاده می شود. در این جا مثال ما ابزار Furmark است. با نصب و اجرای این برنامه، باید آزمون تست ثبات کارت گرافیک را اجرا کرد و دید که شرایط این قطعه در چه حالتی است. اگر این برنامه متوقف شود، یعنی کارت گرافیک قادر به اجرا و ادامه نیست. در این شرایط ممکن است سیستم خنک کننده کارت گرافیک قادر به خنک کردن آن نباشد یا این که کارت گرافیک اورکلاک شده باشد. در صورت ادامه یافتن کار برنامه هم می توان گفت که کارت گرافیک عملکرد با ثبات و قابل قبولی دارد و مشکلی در آن وجود ندارد.

دلایل سوختن کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

مهم ترین دلیلی که می تواند موجب سوختن و خرابی کارت گرافیک لپ تاپ شود، نوسانات جریان برق است. در صورتی که منبع تغذیه ضعیف شود و در انتقال ولتاژ دچار مشکل باشد، این حالت به کارت گرافیک آسیب می رساند. در نتیجه حتما باید از پاور های اصلی و مناسب لپ تاپ استفاده کرد. عامل مخرب بعدی، خرابی و درست کار نکردن فن خنک کننده کارت گرافیک است. در نتیجه کارت گرافیک در اثر کار مداوم و اجرای برنامه های سنگین بیش از حد داغ می شود و از آن جایی که فن قادر به خنک کردن آن نیست، به مرور خراب شده و می سوزد. در نهایت، خصوصا در مواردی که کارت گرافیک اصلی لپ تاپ تعویض شده یا ارتقا یافته است، در صورت سازگار نبودن این کارت گرافیک با مادربرد، مشکلات متعددی در سیستم و کارت گرافیک آن ایجاد می شود. تمام این موارد می توانند در یک بازه زمانی به سوختن کارت گرافیک لپ تاپ ختم شوند.

نکات مهم برای جلوگیری از سوختن کارت گرافیک لپ تاپ

بعد از آشنایی با نشانه ها و علائم سوختن کارت گرافیک لپ تاپ و دلایل بروز این مشکل، بهتر است یک سری نکات پیشگیرانه را جهت جلوگیری از خرابی کارت گرافیک بررسی کنیم. در درجه اول توصیه می شود حتما از برنامه ها و بازی هایی با منبع قابل اطمینان و سازگار با توان سیستم استفاده کنید. اجرای بازی های بسیار سنگین و فراتر از توان سیستم و کارت گرافیک می تواند به آن آسیب برساند. نکته مهم بعدی این که همیشه از پاور های اصلی خود لپ تاپ برای شارژ استفاده کنید. در صورت نیاز به تعویض حتما یک پاور با کیفیت و اورجینال تهیه کنید. نکته مهم بعدی برای پیشگیری از خرابی کارت گرافیک لپ تاپ، توجه به فن خنک کننده کارت گرافیک است. در این خصوص بهتر است حتما از یک مرکز تعمیرات تخصصی برای بررسی و تمیز کردن فن کمک بگیرید. در کل سعی کنید سیستم از تهویه مناسب برخوردار باشد تا از افزایش بیش از حد دما، خصوصا دمای پردازنده جلوگیری کنید. این امر می تواند روی سلامت کارت گرافیک لپ تاپ تاثیر بگذارد.

4.6/5 (10 امتیاز)