اشتراک گذاری

سیستم عامل کروم یا Chrome OS چیست؟

حتما تا کنون اسم کروم بوک ها را شنیده اید. نام برخی از مدل های این لپ تاپ ها در لیست معرفی بهترین لپ تاپ های بازار هم وجود دارد. این لپ تاپ ها که انواع بسیار متعددی نیز دارند، دسته ای از لپ تاپ های سبک، مقرون به صرفه و بسیار کاربردی شرکت گوگل اند که در سال 2013 وارد بازار شدند. گوگل در این لپ تاپ ها از سیستم عاملی به نام سیستم عامل کروم استفاده کرده است. در نتیجه کروم بوک های موجود در بازار همگی لپ تاپ های مبتنی بر سیستم عامل Chrome OS هستند. شبیه بودن نام این سیستم عامل با مرورگر کروم بی دلیل نیست و این سیستم عامل بر اساس مرورگر کروم طراحی و ساخته شده است.

سیستم عامل کروم یا Chrome OS چیست؟

ایده طراحی سیستم عامل کروم

همان طور که گفته شد اساس ایده طراحی این سیستم عامل بر اساس مرورگر کروم بوده است. با این حال کدنویسی های این سیستم عامل بیشتر به کدنویسی های سیستم عامل لینوکس نزدیک است و البته که کدهای آن قسمتی از پروژه کرومیوم است. گوگل این سیستم عامل را درست مانند لپ تاپ هایی که از آن در آنها استفاده می کند، بسیار سبک طراحی کرده است. در نتیجه سرعت بالا آمدن سیستم عامل کروم او اس بسیار بالاست و اساسا طراحی آن با این ایده بوده که کار با آن برای کاربران بسیار راحت و ساده باشد.

درست است که طراحی سیستم عامل Chrome OS بسیار ساده است، اما این سیستم عامل به خوبی می تواند توقع کاربران را برآورده کند. درست است که طراحی آن بیشتر بر اساس سیستم لینوکس بوده، اما در سادگی و روان بودن از کروم ایده گرفته تا به این ترتیب بر خلاف لینوکس، در طراحی این سیستم عامل اکثر نرم افزارها و برنامه هایی که اضافی هستند و کاربرد چندانی ندارند حذف شوند. با حذف این نرم افزارهای اضافی و غیر ضروری، قطعا کروم یک سیستم عامل به مراتب سبک تر می شود و کار با آن نیز راحت تر است.

سیستم عامل کروم

تفاوت سیستم عامل کروم با سایر سیستم عامل ها

حالا که با مشخصات و ایده اصلی طراحی این سیستم عامل آشنا شدیم، بهتر است با تفاوت هایی که کروم با سایر سیستم عامل ها دارد هم آشنا شویم. کروم سیستم عاملی است که بر خلاف سایر سیستم عامل ها به صورت دائمی به فضای ابری متصل است و اساسا کروم در زمان اتصال به فضای ابری است که می تواند کارایی و قابلیت های خود را نشان دهد. این دقیقا بر عکس ایده طراحی سایر سیستم عامل های قدیمی مانند ویندوز است که اصلا قبل از پدیدار شدن فضای ابری طراحی شده اند. امنیت کاربری سیستم عامل کروم توسط شرکت گوگل و بر اساس پروتکل های SSL ارائه شده است.

در نتیجه تمامی به روز رسانی ها مستقیما توسط گوگل انجام می شود. گوگل در بحث امنیتی این سیستم عامل بسیار دقیق است و به محض بروز کوچکترین مشکل امنیتی در این سیستم عامل یک نسخه آپدیت را ارائه می کند. با این حال به نسبت کاربری و طراحی سیستم عامل، کروم نسبت به سایر سیستم عامل بسیار ساده تر است و بسیاری از برنامه های اضافی از آن حذف شده تا به این ترتیب سریع تر شود. جذابیت بصری کروم نسبت به سایر سیستم عامل ها، حتی اندروید خود گوگل هم کمتر است.

مزیت های سیستم عامل Chrome OS

همان طور که پیش از این هم چند بار به آن اشاره شد، اصلی ترین مزیتی که می توان در خصوص این سیستم عامل به آن اشاره کرد، سرعت بالای آن به دلیل سبک بودن و ساده بودن این سیستم عامل است. همین سادگی کاربری کروم را برای کاربران این سیستم عامل بسیار راحت تر می کند. 

علاوه بر این از آن جایی که پشتیبانی امنیتی این سیستم عامل تماما توسط گوگل ارائه شده و پشتیبانی می شود، می توان کاملا از بحث امنیتی این سیستم عامل مطمئن بود. حتی در بروز مشکل در این سیستم عامل ها نیز می توان با یک ریستارت کردن ساده مشکل را برطرف کرد. گوگل با ساده کردن تمامی مشخصات این سیستم عامل سعی کرده تا آن را به عنوان یک سیستم عامل کاملا کاربرپسند معرفی کند.

مزیت دیگر این سیستم عامل اتصال دائمی آن به فضای ابری است. در نتیجه اصلا جای نگرانی در خصوص از دست دادن اطلاعات در این سیستم عامل وجود ندارد و خطری اطلاعات را تهدید نمی کند. خود گوگل نیز با رمزگذاری داده ها و همچنین چک کردن تمامی نرم افزارهای مزاحم در زمان بوت شدن سیستم، از بروز مشکل و حمله بدافزارها به سیستم عامل جلوگیری خواهد کرد. در نهایت آخرین مزیت مهمی که می توان برای سیستم عامل کروم در نظر گرفت، در نظر گرفتن بخشی برای ارائه ویژگی های آموزشی است که امکاناتی ویژه را به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می دهد.

معایب سیستم عامل کروم او اس

معایب سیستم عامل کروم او اس

در بخش قبلی فضای ابری را یکی از مزیت های این سیستم عامل در نظر گرفتیم، اما همین وابستگی زیادی که کروم به فضای ابری دارد می تواند به عنوان یک ایراد در نظر گرفته شود. درست است که کروم یک سیستم عامل کاربرپسند و بسیار راحت است، اما به همان نسبتی که ساده شده، برخی از قابلیت ها را نیز ندارد و نمی تواند در حد و اندازه های یک سیستم عامل کامل مانند ویندوز ظاهر شود. در نتیجه قطعا نقطه ضعف های زیادی نیز دارد. 

در کل نمی توان انتظار یک سیستم عامل بسیار کامل مانند ویندوز را از کروم هم داشت و این سیستم عامل بسیاری از ویژگی ها را ندارد. گوگل روی نرم افزارهای تخصصی نیز زیاد تمرکز نداشته و نمی توان بسیاری از نرم افزارهای تخصصی را روی کروم نصب کرد. تنها ممکن است بتوان از نسخه های تحت وب برخی از آنها روی این سیستم عامل استفاده کرد. کروم یک سیستم عامل سبک و ساده است، در نتیجه از پس پردازش های سنگین و اجرای برنامه هایی که به گرافیک بالایی نیاز دارند بر نمی آید.

 بنابراین باید قبل از انتخاب کروم بوک ها نوع کاربری و استفاده ای که از این سیستم عامل ها دارید را در نظر بگیرید. به همین دلیل است که در تعریف کاربری کروم بوک ها بیشتر وب گردی یا انجام کارهای معمول دانشجویی در نظر گرفته شده است. در نهایت یکی از ایرادهای دیگری که می توان به سیستم عامل کروم گرفت نیاز دائمی آن به اینترنت است. اگر به اینترنت وصل نباشید برای استفاده از نسخه آفلاین Chrome OS باید به صورت دستی آن را تنظیم کنید که قطعا دردسرساز است.

با لپ تاپ های بازار آشنا شوید: مشخصات surface studio 2

چه کسانی باید از سیستم عامل کروم استفاده کنند؟

با توجه به تمام مشخصات، مزیت ها و معایبی که برای سیستم عامل Chrome OS در اینجا ارائه شد، سوال مهم این است که کروم برای چه کسانی سیستم عامل مناسبی است؟ در کل کسانی که با فضای مرورگر کروم و نحوه استفاده از آن احساس راحتی دارند، می توانند کروم را به عنوان یک سیستم عامل مطلوب در نظر بگیرند. مهمتر این که در کل کروم سیستم عاملی است که برای کارهای سبک و روتین، خصوصا وب گردی و سرچ کردن های پشت سر هم عملکردی عالی دارد. 

کارشناسان تعمیر لپ تاپ بر این عقیده اند که :  کسانی که بوت شدن سریع لپ تاپ و سرعت عمل داشتن برای شان اهمیت زیادی دارند و می خواهند یک سیستم سبک و راحت را همه جا با خود حمل کنند، می توانند کروم بوک های  مبتنی بر کروم را خریداری کنند. کسانی که به دنبال اجرای برنامه های تخصصی و پردازش های گرافیکی سنگین هستند نباید کروم بوک های مبتنی بر سیستم عامل کروم را انتخاب کنند.

3/5 (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید