اشتراک گذاری

مهم ترین نکات اسمبل کردن کامپیوتر

اسمبل کردن کامپیوتر، به معنی سرهم کردن قطعات مختلف رایانه و نصب آنها در کیس است. برخلاف لپ تاپ که قطعات آن از قبل نصب شده و امکان تغییر دادن آنها وجود ندارد، اجزای کامپیوتر توسط خود کاربر انتخاب می شوند. درواقع شما بر اساس نوع کاربری که دارید، مدل، برند و قدرت قطعات کامپیوتر خود را انتخاب کرده و آنها را سرهم می کنید.

اما این کار نکاتی دارد که اگر با آنها آشنایی کافی نداشته باشید، اشتباه کرده و باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد رایانه می شوید. در ادامه این مطلب، مراحل اسمبل کردن کامپیوتر را به شما آموزش داده و نکات مهم هر مرحله را بررسی می کنیم. برای دریافت خدمات تخصصی و یا مشاوره رایگان هم می توانید با نمایندگی تعمیر نوت بوک در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.

اسمبل کردن کامپیوتر

مراحل اسمبل کردن کامپیوتر

اگر می خواهید خودتان کامپیوترتان را اسمبل کنید، باید مراحل این کار را به درستی اجرا نمایید. در اولین گام لازم است که قطعات مورد نیاز سیستم را خریداری کنید. شما باید اجزایی همچون بدنه کیس، هارد، رم، پردازنده، مادربرد، کارت شبکه، کارت گرافیک، فن و بسیاری قطعات دیگر را خریداری کرده و البته به مشخصات هریک از این قطعات هم توجه کافی داشته باشید. 

پس از خرید قطعات، نوبت به نصب کردن آنها در جای مخصوص می رسد. در نهایت اتصالات فرعی را هم وصل کرده و به این ترتیب، مراحل اسمبل کردن کامپیوتر به پایان می رسند

مرحله اول: خرید قطعات کامپیوتر

در اولین مرحله اسمبل کردن کامپیوتر، باید قطعات آن را خریداری کنید. اولین قطعه کیس است که می توانید بسته به سلیقه خود، یکی از مدل های متنوع موجود در بازار را انتخاب و خریداری نمایید. پس از کیس که بدنه سیستم محسوب می شود، باید سراغ انتخاب و خرید پردازنده (CPU)درایو نوری (DVD RW و SATA)، حافظه RAM، منبع تغذیه POWER، کابل های SATA، مادربرد، فن پردازنده، فن کیس، هارد دیسک، پیچ و مهره های کیس و درایو، کیبورد، مانیتور، موس و اسپیکر بروید.

دقت کنید که تمامی این قطعات باید با توجه به نوع کاربری شما انتخاب شوند. به مثلا در صورتی که یک سیستم حرفه ای برای بازی می خواهید، به کارت گرافیک و پردازنده قوی و هارد و رم ظرفیت بالا نیاز دارید. درحالی که قطعات سطح پایین تر و ارزان تر هم برای یک سیستم معمولی که با آن کارهای روزمره انجام می دهید، کفایت می کند.

خدمات تخصصی را از ما بخواهید: تعمیر هارد دیسک

مرحله دوم: تامین ابزارها و لوازم

بعد از خرید کیس و قطعات، نیاز به ابزار و لوازمی دارید که مراحل بعدی اسمبل کردن کامپیوتر را با استفاده از آنها انجام دهید. پیچ گوشتی برای بستن اسلات ها و سرپیچ ها، کاتر سیم و سیم لخت کن، انبردست سوزنی، ابزار چاقو، چراغ قوه کوچک، آچار قابل تنظیم، ظرف کوچک برای نگه داشتن پیچ، ترکیب مخزن گرما و بند پایه Grounding Strap، مهم ترین ابزاری هستند که برای سرهم کردن کامیپوتر به آنها نیاز خواهید داشت. این وسایل را می توانید از فروشگاه های تجهیزات کامپیوتری خریداری کنید.

باز کردن کیس

مرحله سوم: باز کردن کیس

سومین مرحله اسمبل کردن کامپیوتر، مربوط به باز کردن آن است. شما باید پنل های فلزی کیس را کمی فشار دهید تا جدا شوند. سپس صفحه های کناری را جدا کنید تا به داخل کیس دسترسی داشته باشید. پیچ ها با پیچ گوشتی های معمولی هم باز می شوند و نیازی به استفاده از ابزار خاص و ویژه ای نخواهید داشت.

این مقاله را از قلم نیندازید: افزایش رم در ویندوز

مرحله چهارم: آماده ‌سازی کیس برای سرهم کردن قطعات

حالا که کیس را باز کرده اید، باید آن را برای نصب کردن قطعات مختلف آماده کنید. بدین منظور تمامی کابل ها و بسته بندی های داخل کیس را باز کرده و پوشش های ورودی را برای سوار کردن DVD-WR بردارید.

مرحله پنجم: اتصال به زمین یا ارت

گام بعدی برای اسمبل کردن کامپیوتر، ایمنی است! سیم ارت با زمین برخورد می کند و به این ترتیب مانع از ایجاد اتصالی و یا برق گرفتگی بدنه دستگاه می شود.

مرحله ششم: نصب مادربرد

در ادامه مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، باید مادربرد را نصب کنید. نکته مهم در این مرحله، در نظر گرفتن اسلات های مادربرد و هماهنگ کردن آنها با درگاه های رابط است. اگر این اسلات ها به درستی نصب نشوند، ممکن است مادربرد هم عملکرد درستی در رایانه نداشته باشد.

خدمات تخصصی نوت بوک سرویس: تعمیر مادربرد

مرحله هفتم: نصب هارد دیسک

نصب هارد هم یکی از مراحل مهم اسمبل کردن کیس است که نیاز به دقت بالایی دارد. در بیشتر کیس ها فضای کافی برای نصب کردن دیسک سخت وجود دارد و از این نظر، مشکل یا محدودیت خاصی نخواهید داشت. نکته دیگر این که بعد از قرار دادن هارد دیسک در محل، حتما پیچ های مربوط به محفظه آن را به طور کامل محکم کنید.  

مرحله هشتم: نصب دیسک نوری

اگر از دی وی دی استفاده می کنید، باید نصب دیسک نوری را هم به مراحل اسمبل کردن کیس اضافه کنید. کیس ها معمولا فضای بیشتری برای نصب درایوهای نوری مانند CD-ROM ، DVD-ROM ، CD-RW  دارند. بنابراین کاور اسلات 5.25 اینچی را به طور کامل از کیس جدا کرده و درایو نوری را از قسمت جلوی کیس به آرامی وارد قفسه یا محفظه 5.25 اینچی کنید. فراموش نکنید که تمامی پیچ ها و اتصالات این بخش هم باید کاملا محکم شوند.

نصب پردازنده

مرحله نهم: نصب پردازنده

نصب پردازنده هم یکی از مراحل مهم اسمبل کردن کامپیوتر است. پردازنده یا CPU به عنوان مغز کامپیوتر شناخته می شود و نصب کردن آن به دقت و مهارت بسیار بالایی نیاز دارد. به خصوص هنگام وصل کردن پردازنده روی پایه برد، احتیاط کنید که پین های CPU خم یا جدا نشوند. اول باید میله فلزی کوچک را در کنار سوکت بلند کرده و CPU را طوری وارد کنید که خطوط روی هم چیده شوند. سپس میله را به پایین فشار دهید تا پردازنده در جای خود قفل شود.

مرحله دهم: نصب کردن رم

نصب رم در کیس کامپیوتر، کار نسبتا ساده ای است. فقط باید رم را روی اسلات تنظیم کرده و مطمئن شوید که مکان اسلات یا شکاف مربوطه مختص رم باشد. سپس هردو طرف رم را فشار دهید تا وارد اسلات شده و به درستی در آن جای بگیرد.

پیشنهاد سایت: صدا دادن فن لپ تاپ

مرحله یازدهم: نصب فن cpu

مرحله مهم و حیاتی اسمبل کردن کامپیوتر، نصب فن پردازنده است. فن CPU به همراه یک قطعه آلمینیومی به نام گرماخور یا هیت سینک (Heat Sink)  نصب می شود تا عملکرد بهتری در خنک کردن سیستم داشته باشد. نکته ویژه این مرحله این است که سطح تماس CPU با هیت سینک باید با یک لایه نازک از خمیر سفید رنگ به نام سیلیکون آغشته شود. در آخر سوکت برق فن که به صورت 3 پین (3PIN) است، به یک محل انتقال انرژی که بر روی سطح مادربرد تعبیه شده است وصل می شود.

نصب فن کیس Case Fan

مرحله دوازدهم: نصب فن کیس  Case Fan

بعد از طی کردن مراحل بالا، باید در ادامه اسمبل کردن کامپیوتر، فن کیس را نیز نصب کنید. این فن به خنک شدن سیستم کمک می کند و مانع از آسیب دیدگی قطعات بر اثر حرارت و دمای بالا می شود. فن را روی شیارهایی که پیچ در آن نصب می شود تنظیم کرده و بعد از تراز شدن، آن را کامل پیچ کنید. سپس سوکت مربوط به برق فن را به سوکت های آزاد منبع تغذیه وصل کنید.

مرحله سیزدهم: نصب منبع تغذیه

پاور، قطعه ای است که جریان برق مورد نیاز دیگر قطعات رایانه را تامین می کند. به بیان دیگر، دستگاه power جریان متناوب برق ورودی را به جریان مستقیم تبدیل می کند تا سایر قطعات کامیپوتر از آن استفاده کنند. ممکن است پاور از قبل روی کیس نصب شده باشد؛ در این صورت باید کابل 24 پین منبع تغذیه را به سوکت مادگی متصل در مادربرد وصل کرد. با فشار دادن اهرم پلاستیکی، زبانه سوکت در جای خود قرار گرفته و کیپ می شود. در این مرحله اسمبل کردن کیس، حتما نکات ایمنی را به خوبی رعایت کنید.

مرحله آخر: اتصال کابل ها و بستن کیس

آخرین مرحله اسمبل کردن کیس، مربوط به بستن کابل ها و بدنه است. بهتر است در این مرحله از دفترچه راهنما کمک بگیرید تا از نصب درست سوکت ها مطمئن شوید. در نهایت پنل های جانبی روی کیس را نصب کرده و بعد درب کیس را کامل ببندید. حالا رایانه را روشن کرده و اقدامات نرم افزاری همچون نصب سیستم عامل و … را انجام دهید.

5/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

هشت + 17 =