اشتراک گذاری

علت داغ شدن بیش از حد لپ تاپ چیست؟

داغ شدن بیش از حد لپ تاپ مشکل دردسرساز اما رایجی است که فارغ از نوع لپ تاپ و یا برند سازنده ی آن اتفاق می افتد. متاسفانه این مسئله در برخی از لپ تاپ های جدید کمپانی های گوناگون دیده می شود. علت داغ کردن لپ تاپ های جدید در مقایسه با مدل های قدیمی، ظرافت ساختاری بدنه ی آن هاست. امروزه دنیای تکنولوژی به سمت ساخت لپ تاپ های باریک متمایل شده است.

بدنه ی ظریف لپ تاپ مساوی است با فشردگی قطعات درونی. بنابراین داغ کردن لپ تاپ تا حدودی طبیعی است. اما اگر این حرارت افزایش داشته باشد، می تواند باعث و بانی شکل گیری اختلالات نرم افزاری و سخت افزاری فراوانی گردد. در چنین شرایطی باید به نحوی با حرارت بالای بدنه ی لپ تاپ مبارزه کرد. در ادامه شما را با راهکارهای رفع مشکل داغ شدن لپ تاپ آشنا می سازیم.

داغ شدن بیش از حد لپ تاپ

دلایل اصلی داغ شدن بیش از حد لپ تاپ

برای اینکه بتوانید مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ را برطرف کنید، باید دلایل پیدایش این مشکل را مشخص سازید. علل اصلی داغ کردن لپ تاپ عبارت است از:

  1. خرابی فن لپ تاپ
  2. آلودگی مجرای تهویه هوا لپ تاپ
  3. آپدین نبودن ویندوز
  4. ویروسی شدن لپ تاپ

1. خرابی فن لپ تاپ

فن بخش مهمی از هر لپ تاپ است که حرارت ناشی از پردازش های مختلف CPU، کارت گرافیک و دیگر قطعات سیستماتیک درون لپ تاپ را به بیرون از دستگاه هدایت می کند. فن یک قطعه ی اتوماتیک می باشد. این بخش از لپ تاپ درست زمانی که لازم است شروع به فعالیت می کند. اگر سر و صدای زیادی از فن در حال کار به گوش می رسد و یا احساس می کنید به هیچ عنوان زمان استفاده از لپ تاپ، فن شروع به فعالیت نمی کند؛ تعمیرات تخصصی ضروری است. دقت داشته باشید که هیچ گاه نباید به جای تعمیر خرابی فن لپ تاپ از کول پد استفاده کرد. کول پدها تنها می توانند یاری دهنده فن باشند نه جایگزین آن.

2. آلودگی مجرای تهویه هوا در لپ تاپ

بخش بیرونی فن لپ تاپ و یا همان مجرای تهویه ی هوا باید به صورت دوره ای متناسب با میزان آلودگی های محیطی که اغلب اوقات در آن لپ تاپ فعالیت می کند، تمیز شود. اگر معمولا بر روی صندلی ماشین و یا میز کتابخانه های عمومی از لپ تاپ استفاده می نمایید، باید توجه کنید که ذرات گرد و غبار به راحتی باعث مسدود شدن مجرای بیرونی فن سیستم خواهد شد. با دستمال بدون پرزی به آرامی بریدگی ها و درزهای بیرونی فن دستگاه را تمیز کنید تا مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ از بین برود.

3. عدم استفاده از ویندوز به روز شده و بدون باگ

ویندوز سیستم عامل پر قدرتی است که باید هر چند وقت یک بار به طور حتم آپدیت شود. عدم توجه به پروسه آپدیت ویندوز می تواند کارایی لپ تاپ را به خطر بیاندازد و فشار زیادی به بخش های پردازشی آن وارد کند. در نتیجه به روز رسانی ویندوز را جدی بگیرید و بدین ترتیب مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ را برطرف نمایید.

4. ویروسی شدن لپ تاپ

بد افزارهای مختلف و ویروس های مخرب می توانند عامل مهمی در راستای پیدایش مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ باشند. اگر نرم افزار ناشناسی در لپ تاپ حضور دارد، سریعا آن را حذف کنید. پیشنهاد می کنیم برای شناسایی این نرم افزارها از حالت safe mode لپ تاپ استفاده کنید و پس از حذف نرم افزار مشکوک از آنتی ویروس های معتبر و فعال بهره ببرید. 

جهت کسب راهنمایی های بیشتر در خصوص رفع مشکل داغ کردن لپ تاپ همواره می توانید با واحد پشتیبانی نمایندگی تعمیرات لپ تاپ تماس حاصل فرمایید.

از کجا بفهمیم دمای لپ تاپ چقدر است؟

برای مشاهده دمای CPU کامپیوتر خود، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. استفاده از برنامه‌های مانیتورینگ سیستم: برنامه‌هایی مانند HWMonitor، Core Temp و Open Hardware Monitor از اصلی‌ترین ابزارهایی هستند که به شما در بررسی دمای لپ تاپ کمک می‌کنند. با استفاده از این برنامه‌ها، می‌توانید دمای پردازنده، کارت گرافیک و سایر قطعات دیگر را مشاهده کنید.
  2. استفاده از BIOS : در برخی از مادربردها، می‌توانید به BIOS دسترسی پیدا کنید و دمای سی پی یو را در آنجا مشاهده کنید. برای دسترسی به BIOS، باید کامپیوتر خود را روشن کنید و در هنگام بوت شدن، دکمه‌های مربوط را فشار دهید تا به BIOS دسترسی پیدا کنید.
  3. استفاده از برنامه‌های تست دما: ابزارهای تست دما، مانند Prime95 و FurMark در ارتباط با لپ تاپ و کامپیوتر قابل استفاده هستند و اجازه می‌دهند اطلاعات دقیقی در ارتباط با دمای سیستم خود به دست آورید. با استفاده از این برنامه‌ها، می‌توانید مشاهده کنید که آیا سیستم خنک کننده کامپیوتر به درستی کار می‌کند یا خیر.

نکته: با استفاده از دستگاه‌های خنک کننده اضافی مانند فن‌های خنک کننده، پایه‌های خنک کننده و غیره، می‌تواند به شما کمک کند تا دمای CPU کامپیوتر خود را کنترل کنید.

دمای نرمال لپ تاپ باید چقدر باشد؟

دمای نرمال سی پی یو لپ تاپ بستگی به مدل و ساختار دستگاه و استفاده از آن دارد. با این حال، در بیشتر موارد، دمای نرمال سی پی یو لپ تاپ در حدود 45 تا 65 درجه سانتی‌گراد است.

3.9/5 (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید