با عرضه عمومی ویندوز 11، بسیاری از کاربران ویندوز، خصوصا کسانی که از ویندوز 10 استفاده می کردند شروع به دانلود و نصب ویندوز 11 کرده اند تا با بهره بردن از ویژگی های جدید این سیستم عامل، از کارایی های به روز تر و جذاب تری استفاده کنند. به صورت کلی چه برای سیستم های جدید و چه برای سیستم های قدیمی تر که از سیستم عامل ویندوز 11 پشتیبانی می کنند، چندین روش برای نصب کردن ویندوز 11 وجود دارد که می توان بسته به شرایط از آن ها استفاده کرد. استفاده از ویندوز 11 مزیت های بسیار زیادی دارد و به همین دلیل آموزش نحوه نصب آن مد نظر کاربران بسیاری قرار گرفته است. در ادامه بیشتر مراحل نصب ویندوز 11 را آموزش می دهیم.
مزیت های نصب ویندوز 11
به صورت کلی تمامی مشخصات و قابلیت های ویندوز 10در ویندوز 11 به روز شده و این نسخه قرار است کارایی های متنوع تری را در اختیار کاربران بگذارد. سرعت بهتر، بهبود عملکرد و از بین بردن باگ های نسخه های قبلی از جمله این مشخصات است. طراحی رابط کاربری ویندوز 11 نیز بسیار جذاب و متفاوت است. با استفاده از رنگ های پاستلی، طراحی منحصر به فرد آیکون ها و تغییر مکان محل قرار گیری استارت به وسط نمایشگر، سبک طراحی مدرن تر و جذاب تری در این نسخه برای کاربران ارائه شده است.
فیدها و ویجت های جذاب هوشمند نیز لذت کاربری بالاتری را ارائه می دهند. از همه مهم تر این که ویندوز 11 به خوبی با سایر برنامه های اختصاصی اندروید سازگاری دارد. به این ترتیب نصب ویندوز 11 این امکان را به کاربران اندرویدی می دهد تا به صورت همزمان از برنامه های اندرویدی مد نظر خود هم روی سیستم و هم روی گوشی اندرویدی بهره ببرند.
نصب ویندوز 11 روی چه سیستم هایی ممکن است؟
برای نصب کردن ویندوز 11 روی سیستم های مختلف ابتدا باید مشخصات سیستم مورد نظر را بررسی کرد و دید آیا امکان نصب این ویندوز روی آن وجود دارد یا خیر. تحت یک شرایط به خصوص و در صورتی که سیستم کامپیوتری مورد نظر از لحاظ سخت افزاری با سیستم عامل ویندوز 11 مطابقت داشته باشد، می توان ویندوز 11 را روی آن نصب کرد. در وب سایت رسمی شرکت مایکروسافت این امکان برای کاربران سیستم های مختلف وجود دارد تا بتوانند امکان استفاده و نصب ویندوز 11 برای سیستم خود را بررسی کنند.
این شرکت برنامه ای را تحت عنوان PC Health Check ارائه داده تا کاربران بتوانند حداقل نیازهای یک سیستم جهت دریافت ویندوز 11 را بررسی کنند. برای نصب کردن این نسخه یک سیستم حداقل باید یک پردازنده 64 بیتی دو هسته ای و یک رم 4 گیگا بایتی داشته باشد. از طرفی داشتن دو مشخصه پشتیبانی از Secure Boot و TPM 2.0 برای نصب نسخه جدید ویندوز الزامی است. این ویژگی ها حداقل مواردی است که یک سیستم را برای دریافت ویندوز 11 مناسب می کند. به صورت کلی اما تمام سیستم های جدیدی که در حال حاضر ویندوز 10 روی آن ها اجرا می شود، امکان دریافت ویندوز 11 را دارند.
پیشنهاد سایت: آموزش غیرفعال کردن آپدیت خودکار ویندوز
نصب ویندوز 11 با روش های مختلف
زمانی که مشخص شد کدام سیستم می تواند دریافت کننده ویندوز 11 باشد، این امکان وجود دارد بسته به مشخصات سیستم مورد نظر، ویندوز 11 را دانلود و آن را از طریق روش های موجود نصب کرد. رایج ترین روش های نصب ویندوز 11 را در ادامه آموزش خواهیم داد.
رفتن مستقیم از ویندوز 10 به ویندوز 11
به صورت رسمی خود شرکت مایکروسافت به کاربرانی که در حال حاضر از نسخه های رسمی ویندوز 10 استفاده می کند، پیشنهاد رفتن به ویندوز 11 را می دهد. به همین ترتیب این کاربران می توانند با مشاهده نوتیفیکیشن رسمی شرکت مایکروسافت، ویندوز 10 خود را به ویندوز 11 ارتقا دهند. گزینه های به روز رسانی رسمی ویندوز این امکان را به کاربران می دهد تا از طریق گزینه های آپدیت ویندوز در سیستم، به راحتی مراحل نصب ویندوز 11 را اجرا کرده و آن را روی سیستم خود داشته باشند.
نحوه نصب ویندوز 11 به کمک دستیار رسمی مایکروسافت
این روش نصب کردن ویندوز 11 نیز یکی از روش های رسمی شرکت مایکروسافت است که کاربران رسمی سیستم عامل های این شرکت می توانند به روشی راحت و بسیار سریع نسخه جدید ویندوز را دریافت کرده و آن را روی سیستم شان نصب کنند. خصوصا اگر طبق روش گفته شده در بالا به صورت رسمی نوتیفیکیشن دریافت نسخه جدید ویندوز را دریافت نکرده باشید، می توان از این روش راحت و سریع به صورت جایگزین استفاده کرد.
در این جا باید یک برنامه رسمی خود شرکت مایکروسافت را از وب سایت رسمی این شرکت دانلود و نصب کرد. این برنامه Windows 11 Installation Assistant نام دارد. این برنامه به صورت مستقیم امکان دریافت و نصب ویندوز 11 را برای کاربران فراهم می کند. در ابتدا نرم افزار مشخصات سخت افزاری سیستم را بررسی کرده و در صورت سازگاری آن با ویندوز 11، مراحل نصب را آغاز می کند.
نصب ویندوز 11 از طریق ایجاد یک درایو نصب
روش های سریع و راحتی که در بالا ذکر شد، برای سیستم هایی است که به صورت رسمی از سیستم عامل مایکروسافت بهره می برند یا این که از نظر سخت افزاری امکان دریافت و نصب ویندوز 11 برای آن ها وجود دارد. اما اگر به هر دلیلی نصب این نسخه جدید با محدودیت مواجه شود، می توان با دانلود فایل ISO و ایجاد یک درایو نصب از طریق یک فلش یا یک دی وی دی، مراحل نصب کردن ویندوز 11 را روی سیستم مورد نظر اجرا کرد. در این روش غیر رسمی نیز به دانلود نرم افزار Windows 11 Installation Media نیاز است.
حال باید فلش یا دی وی دی مورد نظر را به سیستم وصل کرد و به این ترتیب فایل ISO دریافتی را روی سیستم اجرا کرد. با اجرای این فایل و به کمک نرم افزار مذکور می توان مراحل نصب ویندوز جدید را از طریق ایجاد یک درایو نصب اجرا کرد. البته قطعا این روش پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد و به همین دلیل بهتر است در یک مرکز تخصصی اینکار انجام شود. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تعمیرات تخصصی است که می توان مراحل نصب ویندوز 11 را به کارشناسان این مرکز سپرد.
خدمات تخصصی نوت بوک سرویس: تعمیر لپ تاپ در جنوب تهران
آیا می توان از ویندوز 11 روی سیستم های قدیمی استفاده کرد؟
نصب و استفاده از ویندوز 11 توسط کاربران دو حالت دارد. یکی زمانی که از نظر سخت افزاری امکان نصب وجود دارد یا این که محدودیت های کمی برای دانلود و نصب وجود دارد و حالت بعدی زمانی است که سیستم مورد نظر قدیمی است و نمی توان ویندوز 11 را از روش های معمول روی آن نصب کرد. در این جا دو سوال مهم مطرح می شود، اول این که آیا امکان نصب ویندوز 11 روی سیستم های قدیمی وجود دارد و در صورت امکان آیا اصلا این کار پیشنهاد می شود یا نه؟
برای نصب کردن این ویندوز جدید باید یک سری محدودیت ها را دور زد و با برخی روش های تخصصی کار نصب را انجام داد. اما در خصوص درست بودن نصب این نسخه روی سیستم های قدیمی هنوز نمی توان با قاطعیت درستی آن را تایید کرد. این امکان وجود دارد که به دلیل ناسازگاری ویندوز با سخت افزار سیستم و بروز برخی باگ های نرم افزاری، کاربران در زمان استفاده از سیستم خود با ویندوز 11 با محدودیت ها و یک سری اختلالات مواجه شوند.
مراحل نصب ویندوز 11 روی سیستم های قدیمی
از آن جایی که در سیستم های قدیمی دو مشخصه اصلی یعنی پشتیبانی از Secure Boot و TPM 2.0 وجود ندارد، بنابراین اولین قدم برای نصب کردن ویندوز 11 مربوط به فعال کردن این دو مشخصه در سیستم است. از طریق تنظیمات فریموری یا تنظیمات بایوس می توان این دو مشخصه را در سیستم مورد نظر فعال کرد. البته سایر مشخصات سخت افزاری حداقلی مانند پردازنده 64 بیتی دو هسته ای نیز باید فراهم باشد.
نکته مهم بعدی این که در ویندوز 11 باید به جای تنظیمات بایوس لپ تاپ از تنظیمات UEFI استفاده می شود. از این رو باید این تغییر را نیز در سیستم انجام داد. برای این منظور باید پارتیشن MBR را به پارتیشن GPT تغییر داد تا به این ترتیب مشکلات نصب ویندوز 11 برطرف شود. با از بین بردن تمام محدودیت های ذکر شده، حال می توان بر اساس روش های قبلی، ویندوز 11 را روی سیستم قدیمی مورد نظر نصب کرد.