تعمیرگاه لپ تاپ

حدود سال 1970 “آلان کی” مردی که در شرکت زیراکس کار می کرد تصمیم گرفت رایانه ای بسازد که بدون احتیاج به انواع سیم کار کند. این نوع رایانه گرچه هرگز مشهور نشد اما اولین جرقه ای بود که باعث شد فکر ساخت لپ تاپ ها به انسان خطور کند. تعمیرات laptop سال 1979 اولین رایانه قابل حمل ساخته شد. این رایانه 340 کیلو بایت حافظه داشت و “ناسا” آن را که حدود 800 دلار قیمت داشت و سنگین بود را برای پروژه های فضایی به کار گرفت.
این لپ تاپ به عنوان اولین نوع رایانه قابل حمل معرفی شد تا اینکه در سال 1986 شرکت آی بی ام اولین لپ تاپ حرفه ای را وارد بازار ساخت که 256 کیلو بایت حافظه داشته و دو درایو دیسکت فلاپی با صفحه نمایش تخت داشت و مودم داخلی برای آن تعبیه شده بود. آشنایی با همه خطاهای مودم، این لپ تاپ حدود 5.4 کیلوگرم وزن داشت و به قیمت 3500 دلار به فروش می رسید توانست نام خود را به عنوان اولین لپ تاپ ثبت کند. شركت های چندملیتی با محوریت آمریكا و ژاپن در ساخت انواع لپ تاپ ها پیشگام اند و قسمت اعظم این بازار را در اختیار خود دارند. از این جمله می توان به شركت های، اپل، كامپك، دل، اچ پی، آی بی ام، سونی و توشیبا اشاره كرد.

با این حال برخی شركت های آسیایی نیز در این حوزه وارد شده و هرچند محصولات آنها هنوز به كیفیت محصولات شركت های مشهور نرسیده است، اما حضور آنها هر روز پررنگتر می شود كه از این میان نیز ال جی، سامسونگ و مگزونت قابل اشاره اند. نكته ای كه در این میان قابل ذكر است آن است كه عموماً یك لپ تاپ از یك كامپیوتر شخصی همسان كیفیت بهتری دارد. چرا كه هر لپ تاپ به طور كامل در شركت سازنده، با لوازم اصلی ساخته شده و نرم افزار ارژینال نیز روی آن نصب می شود؛ اما در مورد كامپیوترهای شخصی به خصوص در كشورهای جهان سوم اینگونه نیست.