اشتراک گذاری

چگونه مشکل ویروسی شدن لپ تاپ را برطرف کنیم؟

در بسیاری از مواقع مشکلاتی که در عملکرد لپ تاپ مشاهده می شوند به دنبال ویروسی شدن لپ تاپ هستند. حمله ویروس ها و بدافزارها به سیستم های کامپیوتری همیشه بدترین و دردسرسازترین چالش کاربران این دستگاه هاست. با نشانه های مختلفی می توان ویروسی شدن لپ تاپ را تشخیص داد. از همه مهم تر درگیر شدن لپ تاپ با ویروس ها می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد.

زمانی که یک لپ تاپ درگیر حمله ویروس ها و بدافزارها می شود قطعا عملکرد درستی ندارد و باید برای رفع مشکلات مختلف آن ویروس کشی لپ تاپ را انجام داد. ویروس کشی یکی از خدمات رایج تعمیرات نرم افزاری لپ تاپ هاست که در مراکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ مانند مرکز سخت افزار ایران توسط کارشناسان مجرب ارائه می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ، دلایل و روش از بین بردن ویروس ها آشنا شویم.

ویروسی شدن لپ تاپ

دلایل ویروسی شدن لپ تاپ چیست؟

 پیش از هر چیزی بهتر است با دلایل ویروسی شدن لپ تاپ آشنا شویم. مهم ترین عاملی که می تواند موجب حمله ویروس ها به یک لپ تاپ شود، نصب و دانلود کردن برنامه ها و نرم افزارها از منابع نامشخص و نا ایمن است. این برنامه ها معمولا در قالب یک بدافزار عملکرد لپ تاپ را مختل می کنند. مورد بعدی اتصال دیوایس های ویروسی به لپ تاپ است. برای مثال اتصال یک فلش یا درایو ویروسی به لپ تاپ یا انتقال فایل های ویروسی می تواند موجب حمله و نفوذ ویروس ها به لپ تاپ مورد نظر شود.

نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ

برای ویروس کشی لپ تاپ باید با نشانه های ویروسی شدن دستگاه آشنا بود تا بتوان تشخیص داد چه زمانی به از بین بردن ویروس های یک سیستم نیاز است. معمولا زمانی که یک لپ تاپ ویروسی می شود مرورگرهای آن به درستی کار نمی کنند. حتی ممکن است برخی برنامه ها خصوصا آنتی ویروس هایی که روی سیستم نصب شده اند به درستی کار نکنند و در عملکرد آنها اختلال به وجود بیاید. سیستم های آلوده دائما هنگ می کنند و عملکردشان بسیار کند می شود. برنامه ها به درستی اجرا نشده یا این بسیار کند اجرا می شوند.

دلیل آن هم این است که بدافزارها به صورت کلی قدرت پردازشی سیستم را تحت تاثیر قرار می دهند. یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ حذف یک سری فایل ها و برنامه ها به صورت خود به خودی از سیستم است. گاهی نیز فایل ها به صورت پنهان شده در می آیند. گاهی علت روشن نشدن وایرلس لپ تاپ یا عدم اتصال به وای فای نیز همین حمله ویروس هاست. در سیستم های درگیر ویروس پیام های اسپم یا پنجره های پاپ آپ دائما نمایش داده می شوند. اتصال ضعیف و طول کشیدن زمان دانلود فایل ها را نیز می توان دلیل ویروسی شدن سیستم در نظر گرفت.

روش های ویروس کشی لپ تاپ

بعد از آشنایی با دلایل ویروسی شدن لپ تاپ و مشاهده نشانه های بروز این مشکل، می توان از سه روش برای رفع مشکل و حذف ویروس های لپ تاپ استفاده کرد که راحت ترین روش آن استفاده از یک آنتی ویروس قوی و مطمئن است. در ادامه این روش ها را با جزئیات کامل توضیح می دهیم.

ویروس کشی لپ تاپ با استفاده از آنتی ویروس

همان طور که گفته شد استفاده از آنتی ویروس راحت ترین و بهترین روش حذف ویروس هاست. در صورت ویروسی شدن لپ تاپ باید از یک آنتی ویروس مناسب و ایمن برای ردیابی و حذف ویروس ها استفاده کرد. آنتی ویروس ها انواع مختلفی دارند و می توان هم برای سیستم های ویندوزی و هم مک از آنها استفاده کرد.

برای کار با آنها کافی است برنامه را نصب کرده و بعد از اجرا، با استفاده از گزینه اسکن شرایط سیستم را بررسی کرد. برنامه به صورت خودکار ویروس ها را ردیابی کرده و در صورت وجود ویروس آنها را از بین می برد و سیستم را پاک سازی می کند. بهتر است آنتی ویروس هایی بسیار قوی و معتبر را برای سیستم استفاده کنید.

حذف ویروس های لپ تاپ با ابزارهای ویندوز

این روش یک روش ویروس کشی لپ تاپ بدون استفاده از آنتی ویروس هاست. در واقع در این روش نیازی به نصب آنتی ویروس روی لپ تاپ نیست و می توان از ابزارهای خود سیستم عامل استفاده کرد. در ویندوز این ابزار ویندوز دیفندر نام دارد که می توان با فعال کردن آن سیستم را اسکن کرد و در صورت وجود ویروس های مخرب، آنها را از بین برد. 

ویندوز دیفندر نیز باید دائما به روز رسانی شود تا بتواند با کارایی بالا ویروس ها را شناسایی کرده و از بین ببرد. این ابزار در ویندوز 10 به بالا در اختیار کاربران است تا بتوانند در صورت ویروسی شدن لپ تاپ، سیستم خود را پاک سازی کنند.

بهترین ویروس کش ها برای ویندوز و مک

بهترین ویروس کش ها برای ویندوز و مک

در پایان بهتر است با برخی از بهترین ابزارها و آنتی ویروس هایی که برای سیستم های ویندوز و مک وجود دارد نیز آشنا شویم تا در صورت ویروسی شدن لپ تاپ بتوان از یک ابزار مناسب در این خصوص استفاده کرد. برای ویندوز بهترین آنتی ویروس های موجود شامل موارد زیر می شوند:

  • Avast Antivirus
  • Malwarebytes Anti-Malware
  • Norton Security
  • ESET Smart

کاربران سیستم های مک نیز می توانند از ابزارها و برنامه های اختصاصی استفاده کنند:

  • Sandboxing
  • Xprotect
  • BitDefender Virus Scanner
  • ClamXAV

نکته ای که باید در پایان به آن اشاره کنیم این است که پیشنهاد می شود قبل از درگیر شدن سیستم با ویروس ها حتما از یک آنتی ویروس قوی و مناسب روی سیستم استفاده کنید تا با عملکرد محافظت کننده این ابزارها، لپ تاپ درگیر ویروس و بدافزار نشود. از طرفی به هیچ عنوان برنامه هایی با منبع نامشخص را روی سیستم نصب نکنید.

5/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

نه − 5 =